Моят минималистичен лайфстайл

organizirai.com_minimalism_lifestyle_bulgarian_blogger_best_bloggers

Привет, приятели! Днешният пост е на една тема, която от години се каня да ви споделя и време все не ми остава, а именно – как разбирам аз минамалистичния начин на живот и защо се стремя към него. В духа на минимализма ще се постарая тази статия да бъде кратка и по същество – точно сега излишните локуми не са уместни.

За мен „минимализъм“ означава начин на живот, при който се задоволяваш с малко на брой неща – само такива, от които наистина имаш нужда и наистина ти носят удоволствие. В резултат, в твоя свят се освобождава много пространство за предметите, които харесваш и действително използваш всеки ден, а това неизменно води до много повече освободено пространство в нашите и без друго затормозени съзнания.

Винаги съм мразила да „тъпча“ дрехи в гардероба, защото мястото не ми стига, да „блъскам“ предмети по шкафовете до пръсване и на всичкото отгоре, когато ми потрябва нещо, дори да не мога да го извадя. Знам, че ще ме разберете. Когато започнах моето минималистично приключение, първото което осъзнах е, че трябва да умея да се разделям с непотребните вещи и да забравя оправданието „ами ако ми потрябва някой ден…“. Е, този ден никога не идва.

Открих, че колкото повече изхвърлям/дарявам/продавам вещи, толкова по-чисто и подредено е пространството около мен. Вещите, които използвам и харесвам, някак започнаха да дишат и да има място за тях. Този начин на живот наистина ми харесва. Някак всичко е по-лесно и по-просто. Стремя се към минимализъм от години, но това приключение няма край. Винаги може да се отървеш от още нещо, а нови придобивки прииждат постоянно, в това число и всякакви подаръци. Не съм краен минималист, но определено вярвам, че „по-малко означава повече“. Убедих се, че е така с времето.

Искате ли в следващи публикации да ви разкажа и по-конкретно какво съм свела до минимум в живота си, липсва ли ми нещо, срещам ли някакви трудности. Задавайте въпросите си в коментари и лични съобщения, и в някоя от следващите публикации ще отговарям подробно.

Слънчев и организиран ден,

Цвети

Comment

See also